Het verhaal van Rien Francken

Chef Modelmakerij nieuwbouw

  • Rien Francken
  • Rien's vader werkte ook voor Geelen Beton
  • Sinds 1991 in het familiebedrijf
  • Groeide in functie door de jaren heen

"Je krijgt bij Geelen Beton de kans om door te groeien."

Flexibiliteit en vrijheid zijn voor mij dé twee woorden die Geelen Beton kenmerken

Mijn vader heeft 42 jaar voor Geelen Beton gewerkt als lasser en via hem ben ik in 1991 ook het bedrijf binnengestapt. Bijzonder om te zien dat er bij Geelen Beton nog meerdere collega’s rondlopen waarvan de vader ook hier heeft gewerkt. Letterlijk een echt familiebedrijf!

Voordat ik bij Geelen Beton terecht kwam werkte ik als stoffeerder, maar ik werd door pijn aan mijn polsen gedwongen een andere weg in te slaan. En mocht ik gaan samenwerken met mijn vader in de lasserij van Geelen Beton waar ik door een collega goed ben ingewerkt. Ik had het vak dan ook snel onder de knie door de goede ondersteuning binnen het bedrijf. Ik heb de mogelijkheid gekregen om zonder lasdiploma dit vak te leren. De focus ligt voor een groot deel bij de kwaliteit die je levert. Je krijgt de tijd, ruimte en de kans om bij Geelen Beton door te groeien! Na 4 jaar kon ik de stap maken naar de timmerafdeling, waarbij mijn ervaring op het gebied van tekeningen lezen in de lasserij goed van pas kwam.

We maken houten mallen, passen deze aan en stellen ze om naar andere vormen om de prefab bouwelementen te kunnen produceren. In het begin was het een proces van vallen en opstaan. Het is een vak wat doorzettingsvermogen, tijd, geduld en inzet vereist. Maar het heeft me wel gebracht waar ik nu sta, namelijk teamleider van de afdeling.

Flexibiliteit en vrijheid zijn voor mij dé twee woorden die Geelen Beton kenmerken. Alles wordt in goed overleg gedaan en er wordt met je meegedacht. Trots dat ik al 25 jaar voor dit bedrijf werkzaam mag zijn!

Loading...