Het verhaal van Peter Hodzelmans

Productiemedewerker Breedplaatvloeren

  • Peter Hodzelmans
  • Werkt al bijna 35 jaar voor Geelen Beton
  • Van handmatig produceren naar mechanisch produceren was een mooie overstap
  • Weet alles over het produceren van breedplaatvloeren

"Elke dag maak je weer iets mee."

De vrijheid die ik binnen dit bedrijf ervaar is heel erg prettig, op tijd een kopje koffie hoort daar ook bij.

Op zeer jonge leeftijd (15 jaar) ben ik in de bouw begonnen en kwam hierdoor al snel in aanraking met beton. Ik zorgde als timmerman voor de bekisting van het beton op de bouwplaats.  15 jaar heb ik rondgelopen in de bouwwereld en heb hierna een korte overstap gemaakt naar magazijnwerk. Door faillissement van dat bedrijf kwam ik in 1986 plotsklaps zonder werk, maar binnen drie dagen kwam Geelen Beton op mijn pad. Ik kon al razendsnel beginnen op de afdeling breedplaatvloeren in Posterholt waar ik alle voorkomende werkzaamheden, die bij het produceren van breedplaatvloeren komt kijken, heb uitgevoerd. Het uitwassen van vloertegels, het begrijpen en maken van de tekeningen, het storten van beton in de banen en kraanwerk. In die tijd, eind jaren negentig, deden we alles nog met de hand. Van het tekenwerk, knippen van netten tot aan het storten van het beton. Veel ontwikkelingen heb ik sinds die tijd meegemaakt, waardoor een hele hoop handmatige dingen omgezet zijn naar een gemechaniseerd proces. In 1995 is er een modernisatie gerealiseerd aan de computers, stortmachine en is er een plotter gekomen die de tekeningen maakt. In deze periode heb ik ook veel mensen mogen inwerken in ons vak als productiemedewerker.

In 2004 is er een nieuwe hal gebouwd en een nieuwe omloop voor onze breedplaatvloeren waar ik 11 jaar heb gewerkt op de kraan. Dit was een enorm leuke overstap en overgang vanuit de “oude fabriek” en ik was fysiek super fit. Ik heb zelfs marathons gelopen waaronder een halve marathon met onze directeur Gène Geelen. Tot het noodlot in 2010 toesloeg en ik een hartaanval kreeg. Gelukkig kon ik snel weer terugkeren op het werk en ben ik op mijn oude werkplek weer aan de slag gegaan.

Ik werk inmiddels al bijna 35 jaar voor Geelen Beton waar ik best trots op ben. En het werk is fysiek gelukkig niet meer zo zwaar als vroeger. De vrijheid die ik binnen dit bedrijf ervaar is heel erg prettig, op tijd een kopje koffie hoort daar ook bij. Zo lang het werk maar gedaan wordt, heb je hier een goed leven. Van het produceren van grote breedplaten voor het Amphia ziekenhuis in Breda tot aan mijn inzet in de Ondernemingsraad, elke dag maak je hier weer iets mee!

Loading...