Het verhaal van Haben Akaleweldi

Medewerker Technische Dienst

  • Haben Akaleweldi
  • Sinds 2014 in Nederland en sinds 2017 bij Geelen Beton
  • Had een eigen bedrijf in Eritrea
  • Volgde binnen Geelen Beton de opleiding constructiebankwerker

"Ik wil het altijd weer beter maken dan gisteren."

Ik heb een mooie kans gekregen van Geelen Beton en deze ook volledig aangenomen!

Mijn naam is Haben Akaleweldi welke zijn oorsprong vindt in mijn geboorteland Eritrea. In april 2014 ben ik zonder mijn familie naar Nederland gekomen en al snel in de boeken gedoken om de Nederlandse taal en gebruiken te leren. Hierdoor kon ik met succes mijn inburgeringsexamen doen en met goed gevolg afsluiten.

Via de Gemeente Boxmeer kreeg ik in 2017 de kans om 3 maanden vrijwilligerswerk te doen bij Geelen Beton, waarvoor ik hun erg dankbaar ben. Een hele fijne periode om elkaar te leren kennen en om te zien of er kansen liggen tot een vaste baan. En die kreeg ik, als medewerker bij de Technische Dienst!

Ik heb geen opleiding gedaan in Eritrea, maar had daar samen met mijn familie een eigen bedrijf waar ik als metaalbewerker werkte. Hierdoor heb ik veel ervaring als ook kennis opgedaan van het technische vak. Via Geelen Beton kreeg ik de kans om de opleiding tot constructiebankwerker te volgen en deze heb ik met beide handen aangegrepen. Een opleiding volledig in het Nederlands en zonder vooropleiding, niet altijd makkelijk maar ik ben enorm goed begeleid door de docenten als ook door mijn collega’s op het werk.

Geelen Beton is een prachtig bedrijf om voor te mogen werken, ik heb een fijne werkplek, kom op veel plekken in de fabriek waardoor ik heel veel mensen ken. Iedereen is toegankelijk en ik krijg de ruimte om mijn eigen ideeën tot uitvoer te brengen. Ik heb laatst zelf een transport kar bedacht en gemaakt, welke ik nu dagelijks voorbij zie rijden en dat maakt me best een beetje trots! Mijn motto, eigenlijk ook mijn levensvisie is “Ik wil het altijd weer beter maken dan gisteren”.
Gisteren is voorbij en vandaag heb ik weer een nieuwe mogelijkheid om het beter te doen en dat maakt dat ik kan genieten van datgene wat ik heb bereikt.

Ik heb een mooie kans gekregen van Geelen Beton en deze ook volledig aangenomen! En kansen voor verdere ontwikkeling liggen er volop, wellicht nog een opleiding Mechatronica.

Loading...