Het verhaal van Elske van Heuveln

Projectleider Bouwelementen

  • Elske van Heuveln
  • Studeerde Bouwkunde en Structural Design
  • Na afstudeeropdracht terug bij Geelen Beton
  • Eigen projecten

"Je ziet niet alleen het sommetje op je computer."

Alles onder 1 dak met behoorlijke hightech processen en ontwikkelingen

Tijdens de studie Bouwkunde aan de HAN in Arnhem ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het vak betonconstructies. Waar anderen de voorkeur hebben voor het materiaal staal, heb ik vanaf het begin af aan al meer gehad met het materiaal beton.

Na mijn HBO-opleiding besloot ik nog de master Structural Design te volgen aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Mijn afstudeeropdracht mocht ik bij Geelen Beton uitvoeren met als thema ‘Lichtbeton voor balkons’. Hiervoor is in samenwerking met materiaaldeskundigen een licht en toch sterk betonmengsel ontwikkeld, waarbij het constructieve gedrag van een balkonplaat experimenteel is onderzocht. Tijdens het afstuderen deed ik ontzettend veel ervaring op binnen het bedrijf, proefde de familiaire sfeer en de innovatieve cultuur.

Na mijn afstuderen ben ik 2 jaar werkzaam geweest bij een ingenieursbureau. In 2019 heb ik weer mijn weg terug naar Geelen Beton gevonden, enerzijds door een verhuizing voor de liefde naar omgeving Wanssum en anderzijds doordat de organisatie erg passend voor me is. Het bedrijf voelt vertrouwd, je voelt je betrokken en er lopen korte lijntjes binnen het bedrijf. Samenwerking is erg belangrijk, er is een sterke wisselwerking tussen de verschillende teams binnen de afdeling Engineering als ook met de mensen die het product in de fabriek maken. “Je ziet niet alleen het sommetje achter de computer”, maar je ziet ook daadwerkelijk wat je hebt berekend. Je hebt altijd de mogelijkheid om in de fabriek te gaan kijken als ze bijvoorbeeld met de wapening of de mal bezig zijn en je ziet natuurlijk ook elke dag alle elementen op het terrein liggen. Hoe meer projecten je doet, hoe sneller je een van ‘jouw’ elementen herkent! Het is een uniek bedrijf met alles onder 1 dak, waarbij gebruik gemaakt wordt van hightech processen en nagedacht wordt over nieuwe ontwikkelingen.

Het werk als betonconstructeur is gevarieerd, enorm uitdagend, het is echt een specialisme en er komt veel bij kijken. Dit wordt nog wel eens onderschat. Ik maak onderdeel uit van verschillende projecten en heb mijn eigen projecten waarvoor ik de bouwelementen bereken. Sinds kort ben ik doorgegroeid naar de functie Projectleider Bouwelementen. Kortom een plek waar ik veel mag en kan leren wat zorgt voor een brede en sterke basis in mijn vakgebied!

Loading...