Het verhaal van Gène Geelen

Eigenaar Geelen Beton 1974-heden

  • Gène Geelen
  • Eigenaar sinds 1974
  • Hielp als 12-jarige jongen al mee in het bedrijf
  • Trots op eenieder die bijgedragen heeft aan het bedrijf

"Ik ben letterlijk en figuurlijk hier groot geworden."

Bezig blijven is essentieel als ook het lef om te investeren en te innoveren

Mijn opa is tegenover de huidige locatie in Posterholt geboren en getogen en in 1930 in zijn schuur begonnen met ondernemen. Als een echte pionier met paard en wagen naar de boeren weilanden om putringen te maken voor de bewatering. Het zand en grind haalde hij uit de groeve in Posterholt om de putringen te kunnen maken. Hier werd de eerste basis door mijn opa voor het bedrijf Geelen Beton gelegd. Mijn vader zag in dat jaar zijn levenslicht en groeide op dezelfde plek op en beschikte over dezelfde ondernemers- en ontwikkelingszin. Hij nam het bedrijf vlak na de oorlog over en begon naast het maken van putringen kleine betonelementen te produceren in zijn garage. Die ontwikkelingen leiden in 1968 tot de productie van de eerste breedplaatvloeren. Hij kocht een stuk land tegenover zijn ouderlijk huis op en breidde hier langzaam maar zeker uit. En maakte succesvol de overstap naar het mechanisch produceren van de betonnen vloeren.

Als 12-jarige jongen hielp ik al mee in het familiebedrijf door betontegels met de heftruck te verplaatsen en allerhande hand- en spandiensten. Ik ben letterlijk en figuurlijk groot geworden binnen het bedrijf. Ik zag het bedrijf gestaag groeien, kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en in 1987 besloten we om de Encko fabriek in Wanssum over te nemen. Hiermee konden we ons productportfolio verbreden met ribbenvloeren, bouwelementen en casco’s.
45 jaar ben ik inmiddels werkzaam en als ik terugkijk op deze periode en alle ontwikkelingen die we door hebben gemaakt, besef ik pas hoe groot het is geworden. Bezig blijven is essentieel als ook het lef om te investeren en te innoveren. Zo hebben we de afgelopen jaren twee nieuwe productiehallen in Wanssum en Posterholt gebouwd en de aankoop van een kavel voor op- en overslag in Maasbracht. Ons machinepark is uitbreid met vernuftige technologie. Het bedenken, uitwerken en uitvoeren van deze plannen geven me ongelooflijk veel energie!

Trots ben ik op eenieder die hieraan bijdraagt of heeft bijgedragen! Het is prachtig om te zien dat veel medewerkers al meer dan 20 jaar voor ons bedrijf werken en zelfs een aantal waarvan de vader hier ook (nog) actief is geweest. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door korte lijntjes, directe duidelijke communicatie en beslissingen worden snel genomen. Dit doen we niet alleen binnen het bedrijf, maar ook richting onze klanten, partners en leveranciers. We doen het echt allemaal samen!

Loading...