Maaswaard Venlo

Opdrachtgever

Janssen de Jong Bouw Zuid

Architect

Kraaijvanger Architects

Alle projecten

Maaswaard Venlo

In Venlo wordt een 8 verdiepingen tellend woongebouw gerealiseerd tegen het nieuwe stadskantoor aan. Het woonprogramma bestaat uit 80 tweekamerappartementen en 15 studio’s. Dit is een prachtig sluitstuk voor de locatie Maaswaard en de skyline van Venlo aan de Maas. Een uniek project met een hoge mate van circulariteit.

Het gebouw bestaat uit hout, groene gevels, aluminium en prefab beton (deels gerecycled).

Een uniek project ook voor Geelen Beton waarbij prefab bouwelementen en prefab vloeren in elkaar vloeien tot een uniek gebouw. Het gehele project wordt opgetrokken uit prefab wanden en prefab kant en klaar vloeren welke voorzien zijn van alle benodigde ingestorte installaties. Een afwerklaag is niet meer nodig; hiermee wordt het inbrengen van vocht tijdens de bouwfase voorkomen en veel tijd op de bouw bespaart. Niet bouwen maar droog assembleren met prefab elementen voorzien van 30% betongranulaat als grof grindvervanger.

Met dit bouwsysteem van Geelen Beton kan op de bouw niet alleen een hoge snelheid behaald worden met een grotere efficiëntie, maar wordt ook de kwaliteit verbeterd. Het project kent genoeg uitdagingen, maar met een enthousiast bouwteam wordt het een fantastisch project. Ook hier heeft Janssen de Jong gekozen voor de veelzijdigheid van Geelen Beton met een gedegen kennis in prefab betonnen bouwelementen en vloeren.

Mogen wij meedenken met jouw project?

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden van beton. Wij durven de uitdaging aan!

plan een afspraak

Laten we kennismaken

Peter Janssen

0478-532041

pjanssen@geelen-beton.nl

Loading...