Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton

Ribbenvloeren

Uitvoering

Standaardelementen zijn 1600 mm en 1800 mm breed. De paselementen zijn standaard 1200 mm breed. Eventueel benodigde passtroken zijn er in de maten 50-100-150-200 mm. Platen zijn standaard aan de onderzijde voorzien van een isolatielaag van polystyreenschuim PS 15 (normale kwaliteit). Brandvertragende polystyreen is tegen een meerprijs mogelijk. Maattoleranties volgens de NEN 2889. Sterkteklasse van de plaat C50/60, Milieuklasse XC1 (volledig opgesloten door EPS). Overige uitvoeringen volgens het Komo attest.

Sparingen

Voor de doorvoer van leidingen kunnen standaard open sparingen tussen de ribben worden aangebracht uitgevoerd in PS. Standaard maten PS sparingen: 100x100 mm/ 150x100 mm/ 150x150 mm/ 200x200 mm. (Open) ventilatie-, convectorput-, meterkast- en kolomkopsparingen zijn mogelijk tegen een meerprijs. Ook tegen een meerprijs mogelijk: sparingen voor een kruipluik met optioneel houten noodluik. Kruipluiksparingen zijn standaard 500*700 mm (niet open).

Montage

Indien gewenst, zorgt Geelen Beton voor projectmatige montage van de ribbenvloeren in het werk.
Prijs en voorwaarden op aanvraag.

Voorbereiding

Per project worden afspraken gemaakt over de werkvoorbereidingstijd.
Een termijn van 8-12 weken is meestal wenselijk.

Stabiliteitsbalk

Geelen Beton heeft de mogelijkheid om stabiliteitswanden in de laagbouw (woningbouw) op te vangen in haar ribbenvloer, waardoor de funderingsbalk en eventuele funderingspaal kan komen te vervallen. Bij korte overspanningen en/of geringe belasting van wandbelasting en windbelasting kan de last in een bestaand element worden opgevangen door aanpassing van de ribben. Voor de overige gevallen hebben wij een speciaal element ontwikkeld dat aansluit op de detaillering van onze ribbenvloer.

Dit element kan tegen een meerprijs worden geleverd. Wij hebben in tabelvorm een aantal voorbeelden uitgewerkt ter indicatie. Bij de toepassing van deze elementen ter vervanging van fundering en paal, dient een opgave van de belastingen te worden aangeleverd, om de mogelijkheden te beoordelen.

Uiteraard geschiedt het toepassen van deze balken ter vervanging van funderingen uitsluitend in overleg met, en na goedkeuring van, de hoofdconstructeur.

Klik hier om de voorbeelden te downloaden

Deel deze pagina


Website ontwikkeld door: Go Gurus! interactive media

Ribbenvloeren