Het verhaal van Patrick Jansen

IJzervlechter & lasser

  • Patrick Janssen
  • Sinds 1998 bij Geelen Beton
  • Leerde het ambacht op de bouw
  • Geniet van complexe projecten, zelfstandigheid en vrijheid

"We hebben het hier goed!"

Het fijne van werken bij Geelen Beton is de mate van zelfstandigheid en de vrijheid

Ik ben geboren in Venray en woonachtig in Blitterswijck waar ik naast mijn werk bij Geelen Beton een trainingsschool voor Border Collies run.
Mijn achtergrond ligt in de bouw waar ik het ambacht van ijzervlechten en lassen heb geleerd, mijn vader was ook een echte ijzervlechter.  Een prachtig vak dat ik 15 jaar heb mogen uitoefenen, maar een bedrijfsongeluk heeft me doen besluiten om in 1998 de overstap naar Geelen Beton te maken. Daar konden ze een set sterke handen en de ervaring zeker gebruiken en ik maakte mijn start op de afdeling geautomatiseerde vlechterij. Met een aantal collega’s hebben we deze wapeningsstraat helemaal opgebouwd en ik heb zelfs een ruime tijd als chef mogen werken.

Het oude ambacht van ijzervlechten is natuurlijk in de loop van de jaren veranderd, maar het blijft een prachtig vak. Fysiek een intens vak, maar het brengt me nog steeds plezier en motivatie. Vlechten is puzzelen, je moet vanuit een tekening oplossend en beeldend kunnen denken. De uitdaging is om van een platte tekening tot een 3d vorm te komen, logica en praktijk komen hier perfect bij elkaar. Samen met de collega’s van werkvoorbereiding tot deze vorm komen en het nameten hiervan maakt het een mooi proces. De grootste uitdaging voor mij zijn de complexe projecten, hier kan ik al mijn kennis en kunde van de afgelopen 22 jaar helemaal in kwijt. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om collega’s te ondersteunen en helpen met hun projecten.

Het fijne van werken bij Geelen Beton is de mate van zelfstandigheid en de vrijheid die je krijgt om je werk te doen en je hierin verder te ontwikkelen. We hebben het hier goed! Onze directeur Eugene Geelen is een gouden vent, altijd oprecht en geïnteresseerd en dat geeft een zeer prettig gevoel. Het gevoel van bij de familie te horen!

Loading...