Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton

Concurrent engineering

Terug

Doorlooptijdverkorting is een ‘hot issue’ in de bouw. Hiermee kunnen risico’s, en daarmee de bijbehorende kosten, beperkt worden. De vraag die hierbij echter vaak gesteld wordt is hoe dit in de praktijk behaald wordt. Voor het project ‘Nieuwbouw Capgemini’ heeft Geelen Beton de engineeringstijd van ruim 3000 prefab bouwelementen in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw weten terug te brengen  van 1 jaar (traditioneel) naar 7 maanden.  Hierbij gaat het om wanden met een lengte van ruim 11m tot dakranden, oftewel het complete betonnen casco exclusief vloer.

Met behulp van virtueel bouwen en het zogenaamde concurrent engineering is een enorme tijdbesparing gerealiseerd in het ontwerp- en engineeringstraject. Op verzoek van BAM U is Geelen Beton reeds na de DO-fase als Co-maker betrokken geweest bij de verdere uitwerking van het project. Samen met andere Co-makers heeft Geelen Beton wekelijks deelgenomen aan het projectteam waarbij onze specifieke kennis is ingezet om knelpunten in het ontwerp direct aan de tafel op een juiste manier op te lossen. Door de engineering van het prefab gelijk te laten lopen met de verdere uitwerking van de DO-documenten is het mogelijk gebleken de bestekfase over te slaan en de 3D-tekeningen van Geelen Beton direct te gebruiken voor de uitvoeringsdocumenten. Dit betekende een enorme efficiëntieslag voor zowel BAM Utiliteitsbouw als het betrokken BAM A&E.

Door al in een vroeg stadium van onze expertise op het gebied van prefab beton (en de inbreng van andere Co-makers) gebruik te maken heeft de BAM de doorlooptijd zodanig weten te verkorten om zo aan de eis van de opdrachtgever te kunnen voldoen: het bouwen van een kantoor en parkeergebouw in slecht 14 maanden.

Wilt u weten hoe Geelen Beton kan bijdragen aan een kortere, efficiëntere en kwalitatief beter engineeringstraject, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.Deel deze pagina


Website ontwikkeld door: Go Gurus! interactive media