Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton Geelen Beton

AKZO Nobel en Stibbe Amsterdam

 

Project: Parkeergarage Beethoven en kantoren AKZO Nobel en Stibbe Amsterdam
Soort project: Utiliteitsbouw/ hoog
Opdrachtgever: Dura Vermeer Vastgoed Akzo Nobel en Stibbe
Aannemer: Dura Vermeer
Architect: Group A, Jo Coenen & Co Architecten
Constructeur

Royal Haskoning

Omschrijving

De bouw van de kantoren AkzoNobel en Stibbe is begonnen in februari 2013 en worden naar verwachting in
2015/2016 opgeleverd. De gebouwen komen in het gebied Beethoven, ten zuiden van het nieuwe Sint
Nicolaaslyceum aan de Beethovenstraat. De kantoren worden ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer.
Er is gestart met de gezamenlijke parkaargarage.

Licht en transparant ontwerp
Het nieuwe kantoor van AkzoNobel is een ontwerp van architectenbureau Group A.
De grote glazen façade zorgt voor een licht en transparant gebouw. In het kantoor komen twee grote atria.

Het nieuwe hoofdkantoor van Stibbe is ontworpen door Jo Coenen. In de plint van het gebouw komen
commerciele ruimten, een ontvangsthal een bibliotheek. Op de twee etage komen een restaurant en een
zonneterras. Vanaf het dakterras van het kantoor heeft men een prachtig uitzicht over de stad.

Hoofdkantoor AkzoNobel
Dura Vermeer start begin 2014 met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van AkzoNobel aan de Zuidas
te Amsterdam. Rijdend over de A10 of de Beethovenstraat verandert de gelaagde gevel, door de
veranderende inkijkhoek, van gesloten naar transparant.

De dubbele glazen gevels zorgen ervoor dat het gebouw zowel overdag als 's nachts een warme en
levendige uitstraling krijgt. Ruggengraat van het ontwerp zijn twee in elkaar gevlochten atria. Het eerste
atria strekt zich uit over de openbare publieke ruimte van de begane grond, de semi-openbare eerste
verdieping met de AkzoNobel Art Foundation en auditorium en het vergadercentrum op de tweede
verdieping.

Het gebouw is op alle schaalniveaus ontworpen om een meerwaarde te vormen voor zijn stedelijke
omgeving. Op het pleinniveau sluit het publieke entreegebied met de receptie, het restaurant en een
winkel direct aan op het straatleven. De tentoonstellingen van de Art Foundation op de eerste
verdieping zijn zowel van de hoger gelegen snelweg als het plein goed zichtbaar.

De eerste twee verdiepingen zijn van buiten goed zichtbaar, vanaf de tweede verdieping begint de
dubbele gevel die de kantoren klimaat- en geluidstechnisch beschermt en meer privacy geeft voor
het kantoorpersoneel.
 

Geelen Beton levert:
Ovale kolommen
Ronde kolommen
Rechthoekige kolommen
Trappen
Bordessen
Balken
Balkbodems
Wanden
Dakplaten
.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Deel deze pagina


Website ontwikkeld door: Go Gurus! interactive media

Projecten